SERVER HOSTING-KOLOKÁCIÓ

Helyezze el szerverét a géptermünkben.

Budapesten 3 helyszínen állunk ügyfeleink rendelkezésére Tier2-es és Tier4-es adatközpontjainkkal.

Több hazai adatközpont közül választhat

  Zay DC, Zay utca 3, Budapest. Tier-2

  BIX DC, Victor Hugo utca 18-22, Budapest. Tier-2

  V188 DC, Váci út 188, Budapest. Tier-4

Mi is az a kolokáció vagy szerver hoszting?

A kolokáció kialakításához az ügyfélnek saját tulajdonú fizikai szerverrel kell rendelkeznie. Az ügyfél nem bérel szervert a hosting szolgáltatótól; inkább csak helyet bérel, mintha egy bérelhető raktározó társaságnál lenne. Az ügyfél a kiszolgálót fizikailag továbbítja az elhelyezés-tárhely-szolgáltató üzleti helyére, általában egy adatközpontba. Az ügyfél csak helyet bérel az adatközpontban, de fenntartja a szerver összes hardver- és szoftverbeállításának tulajdonjogát és irányítását. Az elhelyezés-tárhely-szolgáltató csapatával való kommunikáció révén az ügyfél gyorsan változtathat olyan funkciókat, mint például a sávszélesség és a rackspace, hogy megfeleljen az üzleti igényeinek.

A legfontosabb ok, amiért a legtöbb vállalat a kolokációs hostingot választja az általuk nyújtott biztonság. Noha sok korábbi kolokációs felhasználó a könnyű használat, a végtelen erőforrások és a versenyképes árazás miatt “felhőbe” költözött, vannak olyan dolgok, amelyekhez a felhő (cloud) szolgáltatás nem ideális, mégpedig a biztonság és az ellenőrzés szintje.

Az EU rendelkezései szerint a cégek ügyfél adatokat csak az EU-ban lévő szervereken tárolhatnak és ezt sok nagy cloud szolgáltató nem, vagy csak részlegesen tudja teljesíteni.

A kolokáció további előnyei

A kolokáció segítségével a kis- és közepes méretű vállalkozások ésszerű megoldást tudnak alkalmazni a vállalati szintű hostolási képességeknek a megosztott tárhely-környezet és a helyszíni támogatás révén. Ez lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy meglehetősen magas technológiai pályán játsszon, ugyanúgy mint a nagy multinacionális cégek.

További előnyök a következők:

Nagy sávszélesség és alacsony késleltetés: A szerver csatlakoztatva van a colocation hosting szolgáltató hálózatához, így hozzáférést biztosítva az ipari erősségű internet kapcsolathoz. Ezenkívül további csatlakozási lehetőségekhez szerződést köthet más szolgáltatókkal is akik jelen vannak az adatközpontban.

Korlátlan teljesítmény: Egyetlen megoldás sem 100% -ban kockázatmentes, de a szerver biztonságát az irodájából áthelyezi egy olyan helyre, amely többek között az áramkiesés megakadályozására épült. A colocation hosting létesítmény hozzáférést biztosít állandó tápellátáshoz, szünetmentes tápegységekhez és generátorokhoz.

Helyszíni megfigyelés: A legtöbb adatközpont biztonsági szakembereket vagy támogató technikusokat foglalkoztat, akik a helyiségeket napi 24 órában, heti 7 napon és évente 365 napon felügyelik jogosulatlan látogatók számára. Ők ellenőrzik, ki férhet hozzá az adatközponthoz.

Fejlett klímavezérlő rendszerek: Az optimális hatékonyságú kiszolgálók tökéletes hőmérsékleti és páratartalmú követelmények fenntartását igénylik. A colocation hosting létesítmény testreszabott klímaberendezéssel van ellátva, amely lehetővé teszi az adatközpontok vezetõinek az ideális környezeti feltételek megfelelõ fenntartását.

A berendezések élő monitorozása: Egy tipikus irodában az első jelzés, hogy a hardver karbantartására, frissítésére vagy cseréjére van szükség, az amikor valami meghibásodik. Ez lelassítja vagy leállítja a munkát és gondokat okozhat. A colocation hosting segítségével az informatikai szakemberek folyamatosan figyelik az Ön berendezéseit annak biztosítása érdekében, hogy az optimálisan működjön.

Managelt szolgáltatási lehetőség: Saját telephelyén szervereit szerződéses IT-személy, részmunkaidőben dolgozó munkavállaló vagy teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazott kezelheti, aki további kolségeket jelent cégének.

A managelt szolgáltatásaink igénybevételével a mi munkatársaink tartják karban az Ön szervereit, így az nem igyényel IT szakembert az Önök részéről.

A Budapesti optikai hálózatunk átöleli a legfontosabb adatközpontokat így tudjuk biztosítani a legjobb hazai és külföldi kapcsolatokat.

Esetleg külföldi adatközpotban szeretné elhelyezni szervereit?
Erre is van megoldás!

Kérjük lépjen velünk kapcsolatba az egyedi ajánlatért!

Igény esetén a tetőre antennák is elhelyezhetők. Kérjük erről érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál.

Íme egy pár kiemelt csomag a kínálatunkból. A teljes listát a megrendelőrendszerünkben találja.